Innehåll

Navigera till cirkelns olika delar med knapparna nedan.

 

 

Fler resurser

Dis syd

Nyttiga program du behöver för cirkeln

Antivirusprogram - Avast

Ett antivirusprogram är nödvändigt för att gardera sig mot hoten på Internet. Kontrollera att du har ett antivirusprogram och har det uppdaterat. Om inte, kan du hämta gratisversionen av Avast här

Ta bort otillåtna spionprogram - Spybot Search & Destroy

Kontrollera att du inte har otillåtna spionprogram i din dator. Ett bra program för detta är Spybot Seach & Destry som är gratis och hämtas här.

PDF

PDF-filer kan man läsa med gratisprogrammet Adobe Reader som oftast är installerat på datorn. Om du saknar det kan du hämta det från Adobe och installera det.

Ta bort bocken för erbjudandet innan du trycker på Ladda ner nu!

Powerpoint

Jag har använt Powerpoint för presentationerna, det kräver att du har Office eller liknande program installerat. En gratis läsare för Powerpoint hämtar du här.

Spela upp film

Fungerar inte Windows Media Player tillräckligt bra kan du pröva VLC Player. Det är en utmärkt videospelare som brukar fungera i alla väder.

Andra matnyttiga program

Öppna en obekant fil

När man får en fil som man inte kan öppna eftersom man inte vet vilket program som skapat filen, kan man gå till openwith.org. Här söker man efter filens ändelse och får då förslag på program som kan öppna den. Många gånger finns det gratis programvara som kan öppna filen. Med ett klick laddas den ner.

Teamviewer

Med Teamviewer kan jag ge dig Interaktiv hjälp vid datorn. I cirkeln kan du också använda Teamviewer för att söka efter dina anor på min dator.

Läs mer här. På den här filmen visar jag Teamviewer.

Skicka stora filer på Internet

Många e-postservrar vägrar att sända stora filer över Internet. Då kan det vara bra att använda andra tjänster som
www.skickafilen.se eller
www.yousendit.com
Här får du möjlighet att i webbläsaren ladda upp en stor fil och
fylla i epostadress tilll den som ska ha filen. Denne får då ett
brev om att han har en stor fil att hämta

Läs mer i mina handledningar

Sånt du borde veta 0m datorn men antagligen inte vet - Om filhantering, program, säkerhetskopiering, virusskydd, uppdatering och underhåll. Läs kapitel 3 som handlar om Externa program för nytta, nöje och hjäp.